Reklam
  • Reklam
Murat Niziplioğlu: "Siz Hayal Edin, Biz...
Reklam

Murat Niziplioğlu: "Siz Hayal Edin, Biz Gerçekleştirelim"

"Şimdi insanlar milyonlar ile çalışıyor”

10 Ağustos 2017 - 23:00
Reklam

1969 yılında Kilis’te doğan Murat Niziplioğlu, kuyumculuğa 1981 yılında babası ve kardeşleri ile birlikte İskenderun’da perakendeci olarak adım atmış. 1986 yılında İstanbul’a gelerek Kapalıçarşı’ya yerleşen ve ziynet ve döviz üzerine çalışan aile, 1998 yılına kadar Kapalıçarşı’da faaliyet göstermiş. 1998 yılından sonra üç yıl bir yazılım firması ile uğraş veren Niziplioğlu, daha sonra altına geçiş yapmış.

2003 yılında altının bu kadar aktif olmadığını ve ons fiyatının 300 civarında dolaştığını söyleyen Niziplioğlu, daha sonra onsun 1800 1900’lere yükselmesiyle bütün yatırımcıların altına yöneldiğini belirtti. 2008 yılında kardeşi ile birlikte altın işine giren ve 60 çalışanı ile birlikte Nova Pres Gold adı altında altın üreten Niziplioğlu, müşterinin hayal ettiği her şeyi gerçekleştirebileceklerini vurguladı. Şu an daha çok gram altın, hediyelik altın ve takvim yapan firma, Yenibosna’daki fabrikasında üretim yapıyor.

"Şimdi insanlar milyonlar ile çalışıyor”

Habergold için geçmişi ve bugünü kıyaslayan Niziplioğlu, "Eskiden altın bu kadar çeşitli değildi, yurt dışı ile bağlantı bu kadar gelişmiş değildi. Eskiden dönen rakamlar şimdiye oranla çok daha düşüktü. 80’lerde Kapalıçarşı’da 50bin Mark’ı olan adam parmakla gösteriliyordu, şimdi insanlar milyonlarla iş yapıyor. Ekonomi çok yükseldi. Dışarıdan Türkiye’ye bakanlarda bir güven olgusu oluştu. Şuan eskiye göre durum çok iyi” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bu haber 4 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız