Reklam
  • Reklam
Mehmet Akgül: Akgül Mounting sektörde markalaşma yolunda
Reklam

Mehmet Akgül: Akgül Mounting sektörde markalaşma yolunda

Akgül Mounting Montür firma sahibi Mehmet Akgül, Habergold.com'a yapmış olduğu açıklamada firma olarak farklı pazarlara açılmamız gerekmektedir

11 Ağustos 2017 - 23:35
Reklam

Akgül Mounting Montür firma sahibi Mehmet Akgül, Habergold.com'a yapmış olduğu açıklamada firma olarak farklı pazarlara açılmamız gerekmektedir diyen Mehmet Akgül, hem Türkiye altın ve takı tasarımını hem de son günlerde çıkış yapan Akgül Mounting firmasını değerlendirdi.

 

Akgül şöyle konuştu; " Dünyada altın takı ihracatında ilk sırayı İtalya almaktadır. İtalya yıllık ürettiği altın takının %80’ini ihraç eder. Özellikle ABD’ye ihraç yapan İtalya dünyada önemli takı üretimi yapan ülkedir. Altın takı ihracatında dünyada ikinci ülke ise Türkiye’dir. Türkiye yıllık takı üretiminin %40’ını ihraç etmektedir. Bu günlerde Türkiye yaptıkları ile İtalya pazarını dahai zorlamaktadır. Geri kalanını da yerli tüketiciye ve özelliklede turistlere satar. Dünyada takı ihracatı yapan üçüncü ülke ise Hindistan’dır."dedi.

 

Ayrıca, Türkiye altın takı sektöründe hızlı bir şekilde büyümekte ve gelişmektedir. Hem ihracatta hem de iç piyasada ülkemiz hızlı ilerlemektedir. İç piyasada yerli tüketiciye ve turistlere hitap eden takılar üreten Türkiye pazarlama konusunda d başarılıdır. Özgün ve her kesime hitap eden ürünlerle dünyada altın takı ihracat ve işlemeciliğinde ikinci ülkedir. Türkiye’nin dünyada ikinci ülke olmasında en büyük etken altın takı sektöründe markalaşmasıdır. Dünyada yayılan markalaşma takı sektöründe de kendini göstermektedir. Markalı ürünler tüketici gözünde daha güvenilir ve tercih edilir bulunmaktadır. Türkiye’de markalaşan yaklaşık 30 kadar firma vardır. Bunlar da yeni tasarımlar üretmekte ve bu tasarımlarının patentini almaktadır.

 

Türk altın takı sektörü Anadolu topraklarındaki 5000 yıllık geçmişi olan altın takı sanatını günümüzde gelişmiş üretim teknolojileri, kaliteli işçilik, özgün tasarınlar ile geliştirmiş ve ileriye taşımaktadır" deidi.

 

Öteyandan, Akgül Mounting ve montür firması olarak son günlerde çalışmalarımıza özellikle markalaşma trendini yakalamya çalışıyoruz. Farklı pazarlara yelken açacağız. İnternet sitemizi açtık (www.akgulmontur.com ) olarak, bu adresten müşterilerimiz bizlere ulaşabilirler. Diğer taraftan, kataloğumuzu hazılıyoruz. Diğer taraftan dünyadaki trendleri takip ederek yeni modeller oluşturarak kendi modellerimizi oluşturmaktayız. Kısacası biz markalaşma yoluna girmiş bulunmaktayız. Çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Müşterilerimize en güzel hizmeti vermek için elimizden geleni yapma mücadelesi içerisindeyiz dedi.

Bu haber 57 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız