Reklam
  • Reklam
Rehberler Turizm Katliamı Yaratıyor
Reklam

Rehberler Turizm Katliamı Yaratıyor

Türkiye’deki Güven Ortamı Darbe Aldı

10 Ağustos 2017 - 20:42
Reklam

Hasan ve Nuri Kardeşler 1948’de kurulmuş, Kapalıçarşı’nın köklü firmalarından biri. Türkiye’de ilk içi boş zincirin üreticisi olan firma, günümüze dek mücevher sektöründe dev isimlerden Adler’e kadar üretim yapmış. Azeri asıllı bir aile şirketi olarak doğmuş ve bugün Nail İsmailli tarafından yönetiliyor. Kendisi Habergold’a yaptığı açıklamada sektörün gelişimi üzerine şunları söyledi;

Türkiye’deki Güven Ortamı Darbe Aldı

"Sektörümüz ne yazık ki iyiye gitmiyor. Geçmişimize göz atmak gerekirse, 70lş yıllara kadar geniş bir ürün yelpazesine ve mağaza çeşitliliğine sahip Kapalıçarşı’da; Pazar 54 ve Lapis oluşumlarıyla birlikte turizm alanında bir düşüş başladı. Türkiye’nin o dönemdeki siyasi yapısı, Antalya Dönerciler Çarşısı’nda yaşanan patlamalar ve dış basının bu durumları büyüterek lanse etmesiyle sektörün zayıflaması devam etti. Yine aynı dönemde özellikle Rus’lar tarafından büyük ilgi gören güneyde müşteriye uygulanan yanlış pazarlama teknikleri , dolandırıcılıklar, ülke genelinde turist kaybına sebep oldu. Türkiye’nin dünya çapındaki imajına darbe vururken, güven ortamını yerle bir etti. O zamanların izlerini günümüzde hala görmekteyiz. Artık buraya kalitesiz ve parasız turist geliyor.”

Turist Çıkarlar Doğrultusunda Yönlendiriliyor 

"Sektörün gelişimine darbe vuran diğer bir konu ise acenta ve rehber sistemidir. Gelen turisti kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren rehberlerin yarattığı ortamı , ben turizmin katliamı olarak görüyorum. Rehber sıfatıyla turisti Kapalıçarşı’nın ancak kapısından geçirip, içine girmesine izin verilmemesi ya da çarşı hakkında kötü izlenim bırakıp, esnaftan fazla komisyon taleplerinde bulunması sektörü olumsuz etkileyen faktörler.”

Dürüst Esnaf Daima İş Yapar

"Türkiye ve sektör adına oluşturulan bu imajla ilgili, ne yazık ki hiçbir kuruluşumuz ya da hiçbir esnafımız yeterince aktif bir çalışma sergileyemedi. Zamanında istemediğimiz turistler dahi şimdilerde gözlerimizin aradığı müşteri potansiyelini oluşturuyor. Tüm bu anlattığım sorunlar hala daha devam etmekte. Ancak şartlar ne olursa olsun, dürüst insan her zaman satışını yapar. Güleryüz, saygı ve sevgi de başarılı bir firmanın olmazsa olmazıdır.”

Bu haber 11 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız