Reklam
  • Reklam
Erhan Hoşhanlı’dan İKO Başkanı Alaattin Kameroğlu’na Cevap
Reklam

Erhan Hoşhanlı'dan İKO Başkanı Alaattin Kameroğlu'na Cevap

Sektör kurumlarının başında bulunan kişilerin hırçın, kırıcı tavırlarının sektöre zarar verdiğini farkında olmaları gerekir” dedi.

10 Ağustos 2017 - 21:49
Reklam

İstanbul kuyumcular odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, içindekileri saklamadan söyleyen bir kişi diyen İTO Kuyumcular Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı, Habergold.com’a yapmış olduğu açıklamada; Alaattin Kameroğlu’na, İKO dergisinin son sayısında yazmış olduğu yazıya cevap verdi; "Bazen da kırıcı olarak söyleyen bir üsluba sahip. Bir kurumun başında bulunan kişilerin söylemleri camiayı temsil niteliğinde olmalı onun zararına sonuçlarına vesile olmamalı, doğru yerde bulunup, yanlış sonuçlara varmamalı” dedi.

Ayrıca, İKO ihracatçılar birliği ve İTO’nun bundan önceki Kuyumcular komitesi ile Kuyumculuk Meslek Lisesinin Makine ve malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda bir protokol yapıyorlar. İTO Komitesindeki yetkililer, İTO’daki etkinlikleri, yetkileri istişare konumda olduğundan protokolün uygulamaya girmesi için İTO yönetimi tarafından da onaylanması gerekirken bunlara ihtiyaç yokmuş gibi hareket edilmiş. İTO Yönetimi önce yok sayılmış sonra da, bu protokole uymak zorundasın denilmiş.

Her şeye rağmen İTO seçimlerinden sonra sektörün bizleri görevlendirmesi ile bizler de, bizden önceki komitede olan yetkili kişilerin, iyi niyetle başlattıkları gayretlerin İTO yönetiminden geçmesi için girişimde bulunduk. Şuanda da İTO kaynaklarının müsait olmamasından dolayı yönetim kurulu daha sonra olabilir diyerek olumlu yaklaştı. Fakat özellikle Alaattin Kameroğlu bir nevi emrivaki ve hakaret içeren üslubu ile ilişkileri olumsuz noktaya getirmiş oldu.

Kameroğlu, "İTO aldığı paralarla sektörümüze ne yaptı” diye soruyor? Ticaret Üniversitesi bünyesinde eğitime başlayan Mücevherat Mühendisliğinin sektöre ne kadar yararlı olduğunu, büyük bir maliyetle kurulduğunu, birçok öğrencinin burslu olarak eğitim aldığı galiba görmezden geliniyor diyen Hoşhanlı;

Sektör kurumlarının başında bulunan kişilerin hırçın, kırıcı tavırlarının sektöre zarar verdiğini farkında olmaları gerekir” dedi.

Bu haber 3 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız