Reklam
  • Reklam
Tüketici İçin Kuyumcu İlgisi Bambaşka
Reklam

Tüketici İçin Kuyumcu İlgisi Bambaşka

Bir dönem önemli bir gündem teşkil eden bankaların altın alanına yönelmesi üzerine yorumlar hala devam ediyor. Kuyumculuk sektörünü olumsuz etkileyen bankaların altın alıp-satma ve hurda toplama faaliyetleri yavaş yavaş inişe geçmekte.

10 Ağustos 2017 - 21:38
Reklam

Bir dönem önemli bir gündem teşkil eden bankaların altın alanına yönelmesi üzerine yorumlar hala devam ediyor. Kuyumculuk sektörünü olumsuz etkileyen bankaların altın alıp-satma ve hurda toplama faaliyetleri yavaş yavaş inişe geçmekte. Konu hakkında açıklamada bulunan Ümit Kemal Haspolat, sonunda bankaların bu alandan çekileceğine vurgu yaptı. Seksen yılı aşkın sektör deneyimine sahip Haspolat Kuyumculuk’un üçüncü kuşak temsilcisi, tüketiciyle birebir ilişkilerin önemli olduğunu ve bankaların bu hizmeti sağlıklı veremeyeceğini söyledi.

Tüketiciye Kuyumcu İlgisi Gösteremezler

Haspolat banka altın faaliyetlerindeki imcede düşüş olacağını ifade ederek "Bankacılar altın işine el attılar fakat ne olursa olsun kuyumcular gibi bu işin üstesinden gelemeyeceklerdir. Altın ürünler muhtemelen bankaların elinde kalacaktır. Bir bayanın kuyum alış verişini göz önünde bulundurursak eğer, banka hiçbir zaman bir kuyumcu gibi bayana hesap çıkaramayacaktır ve bir süre sonra bankaların altın alanında ivmesi düşecektir.” dedi.

Döviz Büroları Farklı Bir Alandır

Bankaların kuyumcularla ortak çalışıyoruz, ayrıca kuyumcularda bizim alanımız olan para işine giriyor savına karşın ise yorumu "Dışarıdan destek alarak bu iş yürümez. Para işine karışma ile ilgili bankaların kastettiği döviz bürolarıdır. Bu devletin vermiş olduğu yasal bir izindir. Bankaların altın alanına girmesi ile birbirinden farklı konulardır ve ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Tekrar vurgulamak isterim ki bankalar sonunda bu işten çıkacaktır.” şeklinde oldu.

Bu haber 3 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız
Yalçın Sağlam: Jagold olarak IJS March 2019 Fuarındayız