Şahin Ramat ve Kuyumculuğun Kurucusu Cemal Şahin Türkiye’de kuyum sektöründe olan ramatçılığın ne durumda olduğunu habergolda açıkladı.
Kuyumculuk Sektöründe Ramatçılık Ne Durumda
Cemal Şahin, ramatçılığı şuan Türkiye’de iki açıdan değerlendirebiliriz. Birincisi geri dönüşümdeki verimlilik ikincisi ise müşterilerin ramatçıya bakış açısı. Dünyadaki altının geri dönüşümünde yüzde yüze yakın olarak verim sağladıklarını söylerken güven açısından ise üreticiler kendi içindeki hataları ramatçı da aradıkları için ramatçı burada güvensiz duruma düştüğünü, bunun içinde hem ramatçı olsun hem üretici kendi içerisinde kontrollü tutup güven meselesini pekiştirerek haledilebileceğini söyledi.
Üretici Ramatçıya Malını Teslim Ederken Neye Dikkat Etmeli
Bir müşteri ramatını vermeden önce ilk olarak ramatçının çevreye olan duyarlılığını bilmesi ve çevre bakanlığından lisans almış mı, ikincisi ramatçının tesisini görmesi ve incelemesi gerektiğini, üçüncüsü ise ramatçısına güvenmesi gerektiğini belirtti.
Ramatçılar Müşterilerinde Ne Bekliyor
Ramatçıların, müşterilerden ricası atölyelerinde ramatlarına sahip çıkmaları, iyi muhafaza etmeleri gerektiğini söyledi. Ramatçıların önerilerini dikkate alınması gerektiğini söyledi
Ramatçıların Sorunları
Sorunlarının çözülmesi için İKMİAD(İstanbul Kıymetli Metal İşleyeciler Derneği) adında dernek kurduklarını sorunlarını dernekte toplanıp çözüm aradıklarını genellikle sorunların çevre ile ilgili olduğunu söyleyen Cemal Şahin dernek olmadan gerekli mercilere ulaşamadıklarını resmi makamlarda kimsenin onlarla muhatap olmadıklarını dile getirdi.Dernek kurulduktan sonra, bu işler daha kolay ve verimli yürüdüğünü söyledi.
Çözümlenen Sorunlar
Çevre bakanlığından lisans aldıklarını ve birçok meslektaşlarının da almak üzere olduğunu söyledi.
YORUMLAR