Reklam
  • Reklam
Murat Niziplioğlu Başkan Adayları Hakkında Konuştu
Reklam

Murat Niziplioğlu Başkan Adayları Hakkında Konuştu

"Hata payı ortadan kalksın”

09 Eylül 2017 - 19:22
Reklam

Seçimlere günler kala, esnaftan başkan adayları konusunda son fikirlerini ve kendilerinden isteklerini sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Nova Pres Gold’un sahibi olan Murat Niziplioğlu ile yaptığımız görüşmede, başkan adaylarından olan beklentileri konusunda bilgi aldık.

 

Başkanlık seçimlerinin şimdiden esnafa hayırlı olmasını dileyen Niziplioğlu, hak edenin kazanacağını söyledi. Yeni başkandan beklentileri konusuna girmeden önce başkanlık sistemi ile ilgili eleştiride bulunan Niziplioğlu, başkanların sürekli değişmesini doğru bulmadığını ifade etti. Niziplioğlu konuyla alakalı "Her seçimde başkanlığın değişmesini istemiyoruz. Bir kere bir başkan gelip de sektörün sorunlarını anlayana kadar, o koltuğa adapte olana kadar zaman geçiyor. Tam taşlar yerine oturmaya başlıyor derken seçim oluyor ve başkan değişiyor, aynı süreç başa sarılmış oluyor. O yüzden uzun soluklu bir başkan istiyoruz” cümlelerini sarf etti.

 

"Sorun çözmede araştırma ve ileriyi öngörme çok önemli”

 

Yeni başkanın, en küçük esnaftan en büyüğüne kadar herkesle görüşmesi gerektiğini savunan Niziplioğlu, "Perakendeciden toptancısına kadar sektörde herkesle görüşüp sorunlarıyla ilgilenmeleri lazım. Her esnafla görüştükten sonra sorunları bir listeye döküp hakkında araştırma yapmaları ve getirdikleri çözümler ile ileride yapılacak hataları önlemeye çalışmaları lazım” dedi.

 

"Hata payı ortadan kalksın”

 

Başkandan tarafsız, yanlışları temizleyen ve sorunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışan bir politika izlemesini isteyen Niziplioğlu, sektör içerisinde hataya düşen birçok esnaf arkadaşı olduğunu söyledi. "1980’lerde Kapalıçarsı’da bir insan bir insana yanlış yaptığı zaman o insan bir daha is alamazdı, çünkü bu insan yanlış derlerdi ve o kişi için her şey biterdi. Şu anda böyle bir şey yok. Öyle bir sisteme oturtalım ki her şeyi, insanlar birbirine hata yapmasın, kuyumcuların da hakkı aransın. Yani esnaf, yaşayacağı bir sorunda başkanlığa gidip yardım alabileceğini bilse, bu güven oluşsa, o insan bir daha yanlış yapmaz” diye konuşan Niziplioğlu, kuyumcuların ezdirilmemesi gerektiğini ifade etti.

 

"Koltuk sevdasından vazgeçsinler”

 

Açıklamasında son olarak bir eleştiride de bulunan Niziplioğlu, Türkiye’de koltuk sevdası diye bir şeyin varoldugundan yakındı. Niziplioğlu konu hakkında "İnsanlar koltuk sevdasını bıraksın. Bunu herhangi bir başkanla ilgili konuşmuyorum, ama ülkemizde koltuk sevdası diye bir şey var. Koltuğa oturan bir daha kalkmıyor. İnmeleri lazım, inerlerse bir şeyler yaparlar. Ortada sektörün her kesiminden duyduğumuz belli başlı sorunlar var. Bu sorunların üzerine giderlerse ve çözüm getirirlerse, o saatten sonra zaten başkanlığı isteseler de bırakamazlar, esnaf bıraktırmaz” ifadelerini kullandı.

Bu haber 15 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Ahlatcı, Venezuela'da altın madeni işletmeyi planlıyor
Casablanca International Jewelry Fair 2018 - Morocco
Casablanca International Jewelry Fair 2018 - Morocco