Maraşlı, engin tecrübesine yüksek teknoloji kattı

HER 48 SAATTE YENİ BİR TASARIM

Ülkemizin en köklü bilezik üreticilerinden "Maraşlı Kuyumculuk” 60 yıllık engin tecrübesini, bu yıl içinde yapmış olduğu yüksek teknolojik yatırımlarla harmanladı. Müşterilerinin taleplerine eksiksiz cevap verme fırsatı yakaladı.

 

Sektörümüzde birçok marka 2013 yılını artı ve eksileriyle değerlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde vefat eden bileziğin kıymetli ustası Naci Maraşlı tarafından kurulan Maraşlı Kuyumculuk; yeni jenarasyonuyla çok ciddi bir kabuk değişikliğine gitti. 4 farklı ülkeden 4 farklı CNC ve şarnel makinası bünyesine katan Maraşlı Bilezik; hayallerin ötesinde özgün tasarımlara imza atabiliyor. Babalarından devraldıkları bayrağı geleceğe emin adımlarla taşımak isteyen Gökhan ve Serhan Maraşlı kardeşler; 2013 yılının, firmalarının tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu, yaptıkları ciddi teknolojik yatırımların karşılığını kısa sürede almaya başladıklarını ifade etti.

Firma ortaklarından Serhan Maraşlı, Habergold’a yapmış olduğu açıklamada; bilezik takı alanında önemli tecrübeye sahip olan markalarının bazı teknolojik hamlelerde geç kaldığını itiraf ederek; "Rahmetli babamızdan aldığımız köklü markamızı geleceğe taşımak adına ve müşterilerimizin bizden daha farklı ürünler beklemelerine karşılık vermek için 2013 yılını yatırım yılı ilan ettik. Alman, İtalyan, Japon ve Türk CNC makinalarını, en son model Şarnel makinasıyla birlikte bünyemize kattık. Yüksek teknik bilgiye sahip ve tasarımcı yönü kuvvetli çok değerli bir usta transferimiz ile kadromuzu da zenginleştirdik. Şu anda hayallerdeki her tür modeli üretebilme gücüne sahibiz” diye konuştu.

Yeni üretim bandına 6 aylık bir sürecin ardından tam olarak adapte olduklarını kaydeden Maraşlı; "Bugün mevcut müşterilerimizin tüm isteklerine cevap vermenin yanısıra yaklaşık %20 müşteri portföyümüzü genişlettirdik. Kontrollü büyüme stratejisini benimseyen firmamız; çok seçici davranarak, uzun soluklu ve meslek etiği içinde çalışacak yeni kuyumcuları tercih ettik” dedi.

HER 48 SAATTE YENİ BİR TASARIM

Yüksek teknoloji ve bu teknolojiyi etkin kullanacak nokta transferleriyle bu yıl ürün çeşitliliğini arttıran Maraşlı Kuyumculuk, 2013 yılında ortalama her 48 saatte 1 yeni tasarıma imza attı. Osmanlı dönemi motiflerini bu yılki yeni bileziklerinde sık sık kullandıklarını sözlerine ekleyen Serhan Maraşlı; 2014 yılında bileziğe olan ilginin daha da artacağını, piyasada daha önce hiç benzeri görülmeyen modeller ortaya koyacaklarını ve bileziği çok daha genç yaştaki kişilerinde kullanımına adapte edeceklerini söyledi.