Maraşlı'dan Bileziğe Osmanlı Yorumu

Ülkemizin köklü bilezik üreticilerinden Maraşlı Kuyumculuk; yeni modelleriyle Osmanlı'nın saraylarında, yaşamında kullandığı zerafet dolu desenleri ve figürleri, yeni modellerinde bileziğe yansıttı.

Ülkemizin köklü bilezik üreticilerinden Maraşlı Kuyumculuk; yeni modelleriyle Osmanlı’nın saraylarında, yaşamında kullandığı zerafet dolu desenleri ve figürleri, yeni modellerinde bileziğe yansıttı.

 

Son dönemde takı tasarımda, geçmiş şanlı tarihimizin zengin desenleri, el işçilikleri sıklıkla kullanılıyor. Tarihi dizilerin, geçmişe olan ilgiyi arttırdığını da kabul etmek lazım. Bu gelişmeler ışığında, Maraşlı Kuyumculuk, yeni modellerinde Osmanlı çizgilerini bileziklere taşıdı. Maraşlı Kuyumculuğun usta zaanatkarları; bazen sarayın bir motifini, bazen o dönemde kullanılan bir saç tokasının desenini, bazen de günümüzün renkli yaşamıyla geçmişin dokusunu biraraya getirerek birbirinden iddialı modelleri ortaya koydular.

 

Maraşlı Kuyumculuk Firma Ortağı Serhan Maraşlı; firmalarının sürekli yeni modeller üretme konusunda zengin bir altyapıya sahip olduğunu ve bileziğe hayatını adamış çok değerli zaanatkarlarla çalışmalarının her zaman avantajını yaşadıklarını söyledi. Anonim modellere üretim bandında yer verdikleri kadar özgün, daha önce ele alınmamış ve tasarımı, üretimi büyük emek isteyen iddialı bilezik modellerini de takıseverlere sunduklarını belirten Maraşlı; "Osmanlı’nın yaşamı ve bıraktığı izler son dönemde tekrar büyük bir ilgiyle incelenmeye ve mercek altına alınmaya başlandı. Biz de yeni modellerimizde bu eğilime karşılık vermek istedik.

 

 Titiz bir araştırma döneminin ardından, Osmanlı çizgilerini üzerinde barındıran yeni modelleri ürettik” diye konuştu.

Düşen altın fiyatlarıyla birlikte gram kaygısı ön planda olmadan üretilen yeni bilezik modelleri, vitrinlerde Ramazan ayı içinde yer almaya başlayacak. 22 ayar üretilen bilezikler; ileri teknoloji ve engin hayal Dünyasının bir ürünü olarak takıseverlerin beğenisine sunulacak.