Kuyumculuk Sektörü artık Mühendislere EMANET…

İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı'dan Açıklamalar…

İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı’dan Açıklamalar…

 

DÜNYADA BİR İLK…

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği Mücevher Sektörü’ne Yön Veriyor…

Kuyumculuk Sektörü artık Mühendislere EMANET…

 

İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı " Üç yıl önce hayata geçirilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği bölümümüz dünyada bir ilk… 2016’da ilk mezunlarını verecek olan üniversitemiz İngilizce eğitim veriyor. Genç akademisyenleri ve sektörün ihtiyacı olan araştırmacıları yetiştirmek için Yüksek Lisans imkanı da bulunan üniversitemize yurt dışından da çok talep geliyor ” diyerek bölümle ilgili bilgiler verdi.

 

Erhan Hoşhanlı "İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 2011 yılında açılan Mücevherat Mühendisliği Bölümü değerli metallerin üretimini ve işlemesini bilen, değerli taşları tanımlayabilen, dış ticaret, hukuk, işletme yönetimi ve pazarlama donanımına sahip, mücevherat tasarımından itibaren mücevherat üretimini ve üretimde kullanılan ekipmanları tanıyan mühendisler yetiştirerek sektöre büyük katkı sağlayacak… Kuyumculuk sektöründeki potansiyele ve ihtiyaca cevap verecek mühendisler yetiştirmek amacıyla açılan Mücevherat Mühendisliği Bölümü bu kadar kapsamlı eğitim veren, mesleki literatürü izleyebilen ve kalite bilincine sahip Mücevherat Mühendisleri yetiştiren dünyada ilk bölümolma özelliğiyle de dikkat çekiyor” dedi.

 

Mücevherat üretiminin mühendislik bilimince sistematize edildiği dünyadaki ilk bölüm olan Mücevherat Mühendisliği Bölümü’nün güçlü eğitim ve öğretim kadrosuyla Küçükyalı Kampüsü’nde eğitim verdiğine vurgu yapan Hoşhanlı "Sektör ve öğrenciler için kurulan Kuyumcukent Araştırma ve Uygulama Laboratuvarına sahip, eğitim dili İngilizce olan 1 yılı hazırlık olmak üzere 5 yıllık bölüm gelecek sene ilk mezunlarını verecek. 

 

Üretimden, tasarıma, dünyadaki trendlerden, madene, işletme yönetiminden, pazarlamaya hakim, donanımlı ve İngilizce bilen Mücevherat Mühendisleri sektöre yenilikler getirerek çok büyük katkılar sağlayacaklar.Ülkemizde ve dünyada değişen kültürel yapılar altın takı ve mücevherat talebini de değiştirmektedir. Bu kapsamda sektörün ürünleri, geçmiş dönemdeki gibi sadece yatırım aracı olmaktan çıkmakta ve artık gündelik aksesuar kullanımına dönüşmektedir. Kıymetli taşların bu kadar önemli olduğu bir dönemde dünyada benzeri olmayan ilk ve tek Mücevherat Mühendisliği bölümünden mezun olanlar ülkemizin endüstriyel ve ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacak, sektörde büyük başarılara ve yeniliklere imza atacaklar…” açıklamasıyla dikkat çekti.

 

 

İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Hoşhanlı” Özellikle sektör mensubu işyeri sahiplerinin kendileri ile birlikte ve kendilerinden sonra işlerini yürütebilecek çocuklarının Mücevherat Mühendisliği bölümünü tercih ettiklerinde gözleri arkada kalmayacak…” diyerek sözlerini tamamladı.