Kuyumcukent İstanbul'un Merkezin de, fakat Ulaşılamıyor!..

Türkiye'nin en büyük 8 ayar mağazasını, Kuyumcukent'e açan, Topaloğlu Kuyumculuk sahibi Uğur Topaloğlu, "Habergold.com'a yaptığı açıklamada; " Türkiye'nin en büyük 8 ayar mağazasını açtık.

Türkiye’nin en büyük 8 ayar mağazasını, Kuyumcukent’e açan, Topaloğlu Kuyumculuk sahibi Uğur Topaloğlu, "Habergold.com”a yaptığı açıklamada; " Türkiye’nin en büyük 8 ayar mağazasını açtık. 8 ayar mağaza açma sebebimiz ise, altının yükselişinden dolayı insanların alım gücünün düşmesi ve insanları alternatif ürünlere yönelmesi, 8 ayar ürün, 14 ayar aynı renkte aynı kalitede, sadece altın oranı düşük olması hasebiyle, 8 ayar 14 ayara göre, yaklaşık yarı yarıya eksik ve uygun şekilde olmasından dolayı” bu sektöre girdiklerin söyleyen, Topaloğlu Kuyumculuk’un firma sahibi, Uğur Topaloğlu; "Kuyumcukent’den memnunuz.

 

Kuyumcukent her geçen gün üzerine de katlayarak koyacak, en yakın zamanda edinilen kaynaklara göre, ulaşım olarak metro Kuyumcukent’den geçmiş olacak. İlerleyen zamanlarda en kısa zamanda oluşacak bir oluşum… Bu oluşum olduğu zaman zaten Kuyumcukent kendi reklamını yapmış olacak zaten… İnsanlar Kuyumcukent’e rahat ulaştıkları zaman, Kuyumcukent’e olan talep her geçen gün çığ gibi büyüyecektir” dedi.


 

Öteyandan,; Şayet Kuyumcukent’in iyi bir reklam ve tanıtımı yapılırsa Türkiye’nin en iyi gözde yerlerinden biri haline, Kuyumculuk merkezi haline gelir. Bugün konuşulan, bedava servisler yerine, şayet metro durağı Kuyumcukent’den geçerse, mesela, Ataköy durağı, Yenibosna durağı, havalimanı durağı ve sonra havalimanından sağa dönerek, Kuyumcukent durağı olmuş olacak ve buradan güneşli, halkalı, ikitelli ve daha uzaklara gitmiş olacak metro… Bu şekilde Kuyumcukent metro durağı olup da ki,-zaten insanlar, Kuyumcukent’in etrafında herhangi bir iş merkezi olmadığından dolayı,- insanlar özellikler Kuyumcukent’e gelmiş olacaklar. Bundan dolayı, şu anda on bin kişi Kuyumcukent’e geliyorsa, bu durakla beraber yüz bin kişi gelmiş olacak. Bu arada Kuyumcukent kendi reklamını ulaşımla yapmış olacak. Ulaşım Kuyumcukent’e geldiği zaman, burası Türkiye’nin en sayılı altın üretim ve alım ve satım merkezi olmuş olacak” dedi.

 

Ayrıca, şu ana kadar Kuyumcukent’e gelmeyenlere buraya gelmelerini tavsiye ederim. Çünkü en trend, en yeni modeller Kuyumcukent’de üretilmektedir. Bunun da nedeni, devletin ve belediyelerin aldığı karar gereği, Kapalı Çarşı turistik bir hal alacak. Turistlere hitap edecek tarihi mekanlar restore edilecek, ayrıca oteller beldesi olacak… İlerleyen zamanlar da, mağaza ve üretim, Kuyumcukent’e akacağı için, ilerleyen zamanlarda bekli de Kuyumcukent’de yer bulmak da zorlaşacaktır. Ben bunları atölyeler bazında söylüyorum. Mağazalar bazında da, Kapalı Çarşı da mağazaları olanlar buraya, şubelerini taşırlarsa, ileri de bu şubeler merkeze dönüşebilir. Havalimanına yakınlığı sebebiyle, bu da konuşulmuştu daha önceden, bir teleferik sistemi ile, yurt dışından gelen insanlar teleferik sistemi ile Kuyumcukent’e geçiş yapıp, burayı görmüş olacaklar. Alışverişini yapıp, havalimanına gidecek, uçağına binecek evine, ülkesine gidecek.

 

Bana göre Kuyumcukent merkezi olarak, çok iyi merkezi bir yerde” dedi.