Kuyumcukent İmam'ı "Hutbeleriyle" bundan sonra, habergold'a yazıyor

Ahiretin tarlası durumunda bulunan şu dünyada, tarlayatohumu saçarcasına, hayırlı işler yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.Nefsani hayaller ve boş emeller, bizi hayırlı faaliyetlerden ve hayırlıişlerden geri bırakmamalı…

AYET; Ey mü'minler, sizin her birinize ölümgelmezden evvel, verdiğimiz rızıklardan infak ediniz. Ey rabbim, benim ölümümübiraz sonraya bıraksaydın, malımı hak yolunda tasadduk edip Salihlerden olsaydım.(Münafıkun suresi: 10-11)

 

 

 

HADİS; Faidelive hayırlı işler yapmada acele ediniz, zira yakında gece karanlık kurtları gibifitneler doğacaktır. Mü'min olarak sabahlayacak ve kafir olarak geceleyecek,küçücük bir menfaat karşısında, dinini satacak.

 

 

Yüce dinimiz İslam,bizlere yardımlaşmayı ve dayanışmayı emir buyurmuş. Hayırlı işler yapmayı,bizlere sık sık öğütlemiştir. İnsanların hayırlı olanı, insanlara faydalıolanıdır, hadisi şerifini hedef olarak seçen Müslümanlar asırlardır, yeryüzünün imarı, yüce dinin ihyası, insanların huzur ve saadet içinde yaşamalarıgibi, hayırlı işlerde gayret göstermişlerdir.

 

Allah rızası için, insanlığa hizmet etmekte yarışan buinsanlar, vücuda getirdikleri eserler ile, asırlar boyu insanlığa faydalıolmuşlardır. İnsanlığa hizmet etmekle temayüz(açığa çıkmış ya da öne çıkan anlamında) etmiş ecdadımızıngeçmişteki çalışmalarını tetkik ve tahlil edecek olursak. Beşeriyetin refahı ve saadeti için, hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarınıve onların vücuda getirdikleri eserleri bu gün bizler ve ülkemizi ziyaret edenkimseler, hayretle ve haşmetle izlemekteyiz.

 

Ahiretin tarlası durumunda bulunan şu dünyada, tarlayatohumu saçarcasına, hayırlı işler yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.Nefsani hayaller ve boş emeller, bizi hayırlı faaliyetlerden ve hayırlıişlerden geri bırakmamalı…

 

İnsanoğlu yaşadığı dünya hayatını, İslam'i ölçülere göredüzenleyemez ise, fikri uyuşuklukların ve kevni(oluşan) hadiselerin tesiriyle,sonra yaparım zihniyetine kendisini kaptırmış olur. Hutbemizin başındaokuduğumuz hadis-İ şerifte, Rasullah(s.a.v) bizleri şöyle uyarmaktadır; "Faideli ve hayırlı işler yapmada aceleediniz, zira yakında gece karanlık kurtları gibi fitneler doğacaktır. Mü'minolarak sabahlayacak ve kafir olarak geceleyecek, küçücük bir menfaatkarşısında, dinini satacak” Bir zat Rasulullah efendimize(s.a.v)'e gelerek; " Ey Allah'ın Rasulü, hangi sadaka sevap cihetinden daha büyüktür ?”dedi. Rasullah(s.a.v) efendimiz; "Fakirliktenkorkarak, şiddetle zenginliği arzu eder olduğun halde, sadaka vemendir. Ve birde can boğaza gelipte, felana şu kadar, filana şu kadar vasiyetim olsundiyeceğin, vakit gelmeden önce sadaka vermendir” buyurdu.

 

Değerli mü'minler, cömertlik dinimizin bize emir buyurduğu,ahlaki vasıfların başında gelmektedir. Cimrilik ise, dinimizin yasakladığı,kötü huy ve davranışların başında gelmektedir. Rasullullah(s.a.v) efendimiz; "Cimri kimseler, çok abid(çok ibadet yapan) ve zahid( çok günahlardan sakınan) kimselerdeolsalar, cennete g iremezler” cimriliklerinden dolayı…

 

Tevbe suresinde Allah(c.c) şöyle buyuru; "Her kim nefsinin (koyu) cimriliğindenkurtulursa, işte onlar felah bulan(korktuğundan emin, umduğuna nail olanların)ta kendileridir” buyurur.

 

Hülasa olarak, ahretimizi mamur etmek ( kazanmak )istiyorsak, İslam'ı yüceltmek, insanı mesut ve bahtiyar etmek, cemiyet vetoplumumuzu yüceltmek için, bizlerde bir çaba sarfetmeliyiz.

 

Hutbemizin başında okuduğumuz ayet-i kerimede Allah(c.c)rızasına ve kitabi ilahiyesine uygun düşecek hayırlı işlere koşun, ve bu uğurdabir birinizle yarışın buyurarak bizleri hayılı işlere davet etmektedir.