Kuyumcukent'e teşhir için geldik, herkesi de bekliyoruz

Melis Kuyumculuk 35 yılı aşkın bir zamandır gerek üretim, gerekse mağazacılık olarak her zaman müşteri memnuniyeti ön planda tutan bir mucevher, altin taki firmasidir.

Melis Kuyumculuk 35 yılı aşkın bir zamandır gerek üretim, gerekse mağazacılık olarak her zaman müşteri memnuniyeti ön planda tutan bir mucevher, altin taki firmasidir.

Melis Kuyumculuk’un, Kuyumcu kent’de ki, mağaza satış sorumlusu ve müdürü Yalçın Aşık, "Habergold.com”a vermiş olduğu bilgiye göre, kuyumcu kentte açmış oldukları mağazanın asli görevinin; " Teşhir” olduğunu söyleyen Aşık; "Ana merkezimiz, kuyumcu kent beşinci kat’da fabrikamız var. Kapalı çarşıda şeref efendi sokak da yerimiz var. Toptan kısmımız orası. Genellikle satışımız oradan yapılmaktadır”dedi.

Öteyandan, açıklamasına devam eden Aşık; "Kuyumcu kent’de açılış nedenizmiz sadece teşhir için… Şuan da çoğunluk olarak yüzde yetmiş yurt içi olarak çalışmaktayız. Yüzde otuz civarında da yurt dışı olarak çalışmaktayız. 2000 yıllarında ise bunun tam tersiydi. Yüzde 70 yurt dışı, yüzde 30 yurt içi çalışmaktaydık” diyen Aşık; "İlhracat yaptığımız yıllarda, Amerika’ya veriyorduk. Şuan da, Amerika’nın da cazibesi kalmadı, onlarda da ekonomik sorunlar var,işsizlik var. Ayrıca, İsrail ile de çalışıyoruz. Bir iki kişi gelip alıyorlar buradan. Ama çok cüzi rakamlara alıyorlar. Onun için biz kendimizi yüzde 70 içeriye verdik. Yüzde 30 da dışarıya verdik”dedi.

Ayrıca, fiyatların uymamasının, kendilerini bu hale getirdiğini, işçiliklerinin temiz olmasından dolayı da, çok cüzi fiyatlara mal istendiğini, dolayısıyla, bu fiyata da, biz veremiyoruz. Onun için biz ağırlığımızı, işçiliğimize verdik. Özel siparişler yapıyoruz. Bizimle özel siparişte çalışanlar memnun kalır”dedi.

Ağılıklı olarak bizim işimiz pres, pressciyiz diyen Yalçın Aşık; "Bileklik olsun takım olsun, şimdi her şey yapıyoruz burada… Biz kuyumcu kentte geldik herkesinde gelmesini istiyoruz. Kuyumcu kent’in tanıtım yapılması lazım. Tanıtım eksikliğini görüyoruz. Biz buraya üç yıl önce gelmiştik, üç yıl önce burası daha hareketli idi, ama şimdi ya kaçıyorlar ya da bir şeyler yapıyorlar, tam olarak bilmiyoruz”dedi.