Kameroğlu, "2013 yılının 3 ayı, geri kalan 9 ayını istatistiki olarak kurtardı"

Ekol Kuyumculuk olarak 2013 yılın içinde kontrollü bir büyümeyi tercih ettiklerine dikkat çeken Kameroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yılın son günlerini yaşadığımız bugünlerde Ekol Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kameroğlu, Habergold.com'a yapmış olduğu açıklamada;  yıl değerlendirmesinde bulundu. Yılın inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini belirten Kameroğlu, yıl içinde çok yoğun geçen 3 ayın geri kalan 9 ayın istatistiğini olumlu etkilediğini açıkladı.

Ülkemizin önde gelen kuyum markalarından Ekol Kuyumculuk; başarıyla geçen bir yılı daha sonlandırmak üzere. 14 ayar, 22 ayar ve pırlanta ürün gruplarında 3 ayrı yapılaşma içinde faaliyetlerini sürdüren Ekol Kuyumculuk; 2012 yılının üstüne artı rakamlar koyarak yılı kapatıyor. Ekol Kuyumculuğun sektörün 2013 yılında yaşadıklarının hemen hemen aynısını yaşadığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kameroğlu; "2011 ve 2012 yıllarında altın fiyatının yükselmesiyle başlayan piyasa daralması, 2013 yılında bir parça azaldı. Özellikle, Mart- Nisan- Mayıs aylarında altın fiyatlarındaki ani düşüşle birlikte ciddi bir talep oluştu. Bu 3 ayda meydana gelen talep, yılın genel istatistiğini olumlu etkiledi” diye konuştu.

Bu yıl düğün sezonu kavramının değişikliğe uğradığını, yazın ağırlıklı olarak gerçekleşen düğünlerin, ramazan ayının yaz ortasına gelmesiyle birlikte tüm yıla yayılım gösteren bir değişim içinde olduğunu vurgulayan Kameroğlu; "Vatandaşlarımız, fiyatların düştüğü dönemlerde düğünlerinden çok önce takı alımı yaptılar. O dönemde alım yapan vatandaşlarımız, ilerleyen aylardaki düğünlerinde sıkıntı yaşamadan takılarını geline avantajlı bir şekilde hediye ettiler” dedi.

Ekol Kuyumculuk olarak 2013 yılın içinde kontrollü bir büyümeyi tercih ettiklerine dikkat çeken Kameroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl içinde çalıştığımız müşterilerimizle ilişkilerimizi tekrar gözden geçirdik. Karşılıklı kazan kazan prensibini uygulayabileceğimiz, karşılıklı saygı çerçevesinde verimli ticari faaliyet içinde olabileceğimiz iş prensipleri ortaya koyduk . Bu prensiplere uymayan, sayıları çok az olan bazı müşterilerimizle yollarımızı ayırdık. Sayıları çokça olan yeni müşteriler edinirken; geri dönüşümlerini çok iyi analiz ederek, uzun soluklu çalışmalar içinde olacağımız, sözüne bağlı kuyumcuları portföyümüze dahil ettik. Ayrıca bu yıl ürün gruplarımızda; özellikle pırlanta ve 14 ayarda, küçük,hafif ürünlerin sirkülasyonu çok daha fazla oldu. Hediyelik takılar dediğimiz ürünlerimiz son yıllarda yükselişte."

YILBAŞINDA SEVDİKLERİNİZ EKOLÜNÜZE HAYRAN KALACAK…

Yılbaşı öncesi özellikle 14 ayar ve pırlanta ürün gruplarında yeni tasarımlara vitrinlerinde yer açtıklarını sözlerine ekleyen Alaattin Kameroğlu; yılbaşının mevcut özel günler içinde bir adımda olsa ön planda olduğunu ve yüzlerce farklı Ekol ürününün sevgisini ifade etmek isteyenler için zarif bir tercüman olacağını ifade etti.