Birinci Yaşına adım atan "Alyanshane" kısa sürede çok yol aldı

Mert Alyansın yaklaşık 1 yıl önce piyasaya sunduğu ve birçok alyans modelini içinde barındıran "Alyanshane' markası, çok kısa süre içinde ülkemizin farklı noktalarındaki kuyumcuların tercihi oldu.

Mert Alyansın yaklaşık 1 yıl önce piyasaya sunduğu ve birçok alyans modelini içinde barındıran "Alyanshane” markası, çok kısa süre içinde ülkemizin farklı noktalarındaki kuyumcuların tercihi oldu.

Sektörümüzün en önemli alyans üreticilerinden Mert Alyans tarafından kuyumculara sunulan "Alyanshane” kısa sürede ülke çapında 200’ün üstünde satış noktasına ulaştı. Mert Alyans’ın alyans koleksiyonları arasından özenle seçilen,Türkiye’de en çok tercih edilen alyans modellerini bünyesinde barındıran "Alyanshane”; rahatlıkla seçim yapmaya imkan tanıyan özel displayi, hızlı servis hizmeti ve stok maliyetini minimuma indiren demolarıyla kuyumcuların alyans satışlarını üst seviyelere çıkardı. Mert Alyans Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saraç, Habergold’ a yapmış olduğu açıklamada; "Alyanshane” markalarının kısa sürede elde ettiği başarının tesadüfi olmadığını, kuyumcuların alyans satışını olabildiğince kolaylaştıran yapısı nedeniyle "Alyanshane”nin vitrinlerin en değerli noktalarında yer aldığını söyledi.

Bugün itibariyle tüm Türkiye geneline yayılan "Alyanshane”nin kuyumculara hızlı servis imkanıyla, İstanbul içinde 24 saat, İstanbul dışında ise 48 saatte ürün teslimatı yapabildiğini kaydeden Saraç; " Bazı kuyumcu dostlarımız "Alyanshane” markamızın ürünlerine vitrinlerinde ve mağazalarında 3’te 1 oranında yer ayırdılar. Bu kadar geniş yer ayrılması ürünlerimize olan ilginin bir sonucudur. Alyanslarımız, özgün tasarımlarıyla, dikkat çeken dizaynlarıyla bugün kuyumcu vitrinlerinin assolisti konumundadır” dedi. Mert Alyansın yeni üretimler ve yeni dizaynlar ortaya koyarken, alyansın klasik yapısı içinde hareket etmeye özen gösterdiğini belirten Saraç; şunları söyledi:

"Birbirinden farklı madenleri, elementleri kendimize özgün teknikler ile birbiriyle uyumlu hale getiriyoruz. Dünyanın çok farklı coğrafyalarına ve kültürlerine hitap eden markamız, her bölgede tercih edilecek farklılıkları yakalama gayretinde oluyor. Bugün itibariyle ürün satışımızın haricinde Dünyanın sayılı alyans üreticilerine patentli fikirlerimizi sunabiliyoruz. Biz ihracata yönelik yaptığımız birçok modelimizi, alyansta Dünyada trend olacak ürünlerimizi mutlaka kendi ülkemizdeki çiftlerin de beğenisine sunuyoruz. Bizim asıl amacımız; sürekli yeni modeller ortaya koyarak model kirliliği ortaya çıkarmak ve tüketicinin tercih etmede zorlanması değil, varolan modellerimizin çok geniş kitleler tarafından beğenilerek satın alınmasıdır.”

Piyasadan ve zaman zaman müşterilerinden gelen başka alyans firmalarına ait tasarımların üretilme talebini net bir şekilde ret ettiklerini de sözlerine ekleyen Hakan Saraç; çalıştıkları kuyumcuların başka alyans markalarıyla çalışmalarından dolayı bir sıkıntı yaşamadıklarını, herkesin kendi özgün tarzıyla hoş bir rekabet içinde piyasada yer almasının, sektörün ve firmaların gelişimini olumlu etkileyeceğine vurgu yaptı.