Başkan Hoşhanlı, Fuarın Gücü İçinde Bulunan Katılımcıların Gücüyle Orantılıdır
Aralıksız olarak 1986 yılından buyana organize edilen İstanbul Jewellery Show; hızla Uluslararası fuarlar arasında üst sıralardaki yerini alırken, İstanbul Ticaret Odası Kuyumcular Komite Başkanı Erhan Hoşlanlı'da sektörün çok önemli organizasyonunun çok daha iyi noktalara gelmesi için yapılması gereken birkaç önemli hususa değindi.
Aralıksız olarak 1986 yılından buyana organize edilen İstanbul Jewellery Show; hızla Uluslararası fuarlar arasında üst sıralardaki yerini alırken, İstanbul Ticaret Odası Kuyumcular Komite Başkanı Erhan Hoşlanlı’da sektörün çok önemli organizasyonunun çok daha iyi noktalara gelmesi için yapılması gereken birkaç önemli hususa değindi.
İstanbul Jewellery Show’un sektörün gelişimiyle paralel olarak özellikle son yıllarda çok önemli bir ilerleme kaydettiğini belirten Başkan Erhan Hoşhanlı, "Uluslararası takı ve mücevher fuarları arasında benim gözümde ilk üçte olan İstanbul Jewellery Show, daha önceki yıllarda bu başarıyı elde edebilirdi. Firmalarımızın özellikle kendi isimleriyle Dünya arenasında boy göstermesi ve bu paralelde ticari gelişim ortaya koymalarıyla birlikte fuarımızda aynı zamanlamayla ivme kazandı” dedi.
Ulusal markalaşma yaratmak için daha fazla çaba sarfetmenin önemine dikkat çeken Hoşhanlı; henüz MadeInItaly gibi MadeInTurkey, kuyum sektöründe çok kuvvetli bir algı oluşturmadığını fakat bu konuda zaman içinde önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, "Ülkemizde düzenlenen fuarımız, markalarımızın global piyasadaki etkinliğiyle birlikte gelişecektir. Bugün itibariyle yıl içinde iki fuar düzenlenmesini ülkemiz ve İstanbul için lüks görmüyorum. Sadece iki fuarın düzenlenirken zamanlamasının çok iyi gerçekleşmesi gerektiğini ve uluslararası benzer fuarlar ile zamanının çok yakın olmamasının önemine dikkat çekmek isterim” diye konuştu.
Yıllardır CNR Fuarcılık Merkezinde düzenlenen takı fuarının, ne yazık ki birçok teknik ve fiziki sıkıntılar içinde kaldığını, İstanbul Ticaret Odasına büyük oranda ait olan bu merkezin, uzun dönemli kiralayan firmanın sorumluluğunda olduğunu kaydeden Başkan Hoşhanlı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerek fuarı düzenleyen Rotaforte, gerek İstanbul Ticaret Odası bu konuyla ilgili kiralayan firmaya daha çok baskı yapmalı ve ısrarcı olmalı. Bu kıymetli merkeze bir alternatif aramak yerine, gereken bakımlarının gerçekleştirerek, günün çağına uygun fiziki şartları oluşturmak daha kolay olacaktır. Bunun için gerekirse üst düzey siyasilerimizin de müdahil olması gerekebilir.Mekanı güzel olmayan bir yerde ne kadar güzellikler sunarsanız sunun arzu ettiğiniz etkiyi elde edemeyeceksiniz. İstanbul Jewellery Show’un daha hızlı gelişmesi için özellikle yabancı katılımcıların ve İstanbul dışından gelen farklı illerimizdeki üreticilerin fuara daha çok sayıda dahil olması sağlanmalıdır. Gerekirse bu konuda pozitif ayrımcılık bile söz konusu olabilir. Yabancı katılımcıların sayısının artması, fuarın uluslararası kimliğini güçlendirecek. Farklı illerimizden üreticilerin gelmesi de, Türk kuyumculuğunun zenginliğini ve kültürel mozaiğini daha çok ortaya çıkaracaktır. Tüm bunların yanında fuarlarımızın özellikle yurtdışında çok daha iyi tanıtımının yapılması gerektiğine ve katılan firmalarımızın da eksiksiz bir hazırlık yapmalarının önemine inanıyorum.”