Bankaların altın işiyle uğraşmasından, bizim ciddi anlamda zararlarımız var

Ayrıca, pırlanta ve elmas ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda kuyumcu ve sarraf şeklinde hizmet vermekteyiz. Müşterilerin özel siparişlerine yardımcı oluyoruz.

1978 yılında doğan ve aynı zamanda Konya kuyumcular esnafının ileri gelenlerinden Niyazi Horasan’ın damadı olan Abdurrahman Pirinç, "Habergold.com” a yapmış açıklamada; "1986 yılında çarşı mağazamız da faaliyete başladık. Daha sonraki yıllarda Konya’nın en büyük firması olarak tabir attığımız firmasıyla işe başladık ve kendi mağazamızı açmış bulunduk. Şimdi ise Real’de şubemizi açarak faaliyete devam etmekteyiz” diyen Abdurrahman Pirinç sözlerine şöyle devam etti; " 8 ayar altının çıkması dar gelirli olanların, bazı şeyleri isteyip alamayan "tektaşa” o kadar para veremeyip uygun fiyata almak isteyenler memnunlar. Ama tabi biz bu işten çok memnun değiliz. Çünkü bunların bir de geri dönüşleri var, zarar oranları var . Ama şuan çok fazla olmamak şartıyla alınıp satılıyor. Bunlarla zaten müşterilerimizi bilgilendiriyoruz.

Ayrıca, pırlanta ve elmas ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda kuyumcu ve sarraf şeklinde hizmet vermekteyiz. Müşterilerin özel siparişlerine yardımcı oluyoruz.

Güven kesinlikle güven, aynı zamanda müşterinin seni denemesi yıllardır bu işi yapmamız. Bir kerelik alışveriş zaten bizim tarzımız da değil. Yani daha önceden yapılmış olan alışverişler müşteri – esnaf ilişkisi bizi bu seviyeye getiriyor.

Altın kesinlikle güvenli bir kapı halen karlı bir yatırım lakin ufak tefek inme-çıkmalar insanı tedirgin edebiliyor. Bunları biz dış ülkelere onların sıcak temasına bağlıyoruz. Bu altını ciddi anlamda etkiliyor. Ama altın hassas düşüncelerin yatırım yaptığı tek kapıdır.

Bankaların bu altın işiyle uğraşmasından bizim ciddi anlamda zararlarımız var. İşin açığı herkesin saklayacak yerleri yok. Bu yüzden hem bankaya yatırım hem kafasından siliyor yatırımı. Bundan dolayı ciddi bir kaybımız var. Buna dernek olarak el atılmalıydı. Zaten uğraşıyorlar da... Yani bankalar kendi işini bizde kendi işimizi yapsak daha memnun oluruz. Çünkü bize karşı zararları büyük .

İndirimler rekabet şeklinde değil, biz kendimizin tarzıyla olan uygun , belli iskontolarla indirimlerimiz mevcut. Bundan müşterilerimiz faydalanıyor. Ama çok ciddi rakamlar değil . Yani %70, %80 iskonto gibi müşteriyi kandırır şeklinde değil tabi. Zaten altın sektöründe böyle bir indirim söz konusu olamaz. Altını çizerek söylüyorum %70 %60 iskonto neye göre yapılıyor ? Onu da anlamış değilim. Altının belli bir alım-satımı vardır. O fiyattan kendine göre bazı iskontolar yapılıp %70, %60 iskonto buna göre müşteriyi kandırırcasına bir reklamdır.

Kaçak altın konusu şöyle imkansız, belki altından kimsenin haberi olmadan birkaç esnaf yapıyordur. Lakin bu rahatsız eder derecesinde değil ve o tür gelen ayarı düşük kaçak altın şeklindeki altınları Konya’daki hiçbir esnafın bunu alacağını tahmin etmiyorum. Yani Konya’ya giremez.

İstanbul bu konuda %90’ına sahip bulunmakta. İmalat için küçük atölyeleri var. Burada hiçbir esnaf imalat derecesine giremiyor. Çünkü rekabet edebilecek derecede değiliz. Artık işçilik boyutları da daha iyi olduğu için yani çok fazla burada yapalım daha ucuza mal olsun şeklinde düşünmüyorlar.