Atölye ve Alışveriş Bloklarının Yönetimleri Ayrı olmalı

Kuyumcukent'de mağaza ve atölye sahibi olan, Önder Gold'un ortaklarından Selahattin Uyanık, son günlerde Kuyumcukent yönetimince bütün kat maliklerinden, aidat'ın yanında ekstra yeni maliyetler çıkarması, hem kendisinin hem de, bütün esnafın rahatsız olduğunu olduğunu söyleyen Selahattin Uyanık; " Önder Gold'un ortaklarından birisiyim. İki kardeşiz. 1977 yılında bu şirketi kurduk.

Kuyumcukent’de mağaza ve atölye sahibi olan, Önder Gold’un ortaklarından Selahattin Uyanık, son günlerde Kuyumcukent yönetimince bütün kat maliklerinden, aidat’ın yanında ekstra yeni maliyetler çıkarması, hem kendisinin hem de, bütün esnafın rahatsız olduğunu olduğunu söyleyen Selahattin Uyanık; " Önder Gold’un ortaklarından birisiyim. İki kardeşiz. 1977 yılında bu şirketi kurduk.

Kuyumculuk olarak biraz zor dönemdeyiz. Dünyada da kriz olduğu için, bizde de işi zor götürüyoruz. Yurt dışına ihracatımız var. Genelde Dubai’ye çalışıyoruz. Dubai, Yugoslavya ve Arnavutluk taraflarına çalışıyoruz. 40 Yıldır biz bu işi yapıyoruz.

Biz daha öncesinde kapalı çarşıda idik, daha sonra Kuyumcu kent’e geldik ve yedi yıldır buradayız.

Buraya geldik ama, yerimizden memnunuz ama yönetimden memnun değiliz. Aidatları fazla, sıkıntı o yönde… Burada biz metre kareye 6,5tl aidat ödüyoruz ki, bu da buraya göre çok fazla gelmektedir. Yaklaşık 1.700 tl aidat ödüyorum, kira öder gibi, kendi mülkümde ki, bu anormal bir durumdur. Normal da, burada olması gereken aidat’ın metrekaresi 3,5-4 tl, o zaman burada esnaf da rahtlasın…

Ayrıca, yeni gelen ekstra aidatlar çıkmaktadır, mesela yeni gelen bir liste var. 125 metrekareye 8 milyar para çıkartmışlar. Ek olarak yeni şeyler çıkartmışlar. Tabi tüm bu yapılanlar, alışveriş merkezine  yapılacak işler biz buradan ödüyoruz. Benim burası da 250 metrekare olduğuna göre 16 milyar para ödüyorum. Bana hiçbir getirisi yok şu anda.. Tüm bunlar aidat’ın yanına bir de bu şekilde ekstraları istiyorlar..

10 trilyona yakın para toplanıyor. On trilyonla ne yapacaklar, birkaç tane yürüyen merdiven yapacaklar…15-20 tane musluk değiştirecekler, birde iki üç tane kapı açacaklar… Ayrıca tüm bu yapılanlar, alışveriş blok’una gidiyor. Bizim burası atölye bloku, bu yapılan atölye kısmına yapılan bir şey değil ki, atölye blokuna çok az bir şeyler yapacaklarmış, sadece havalandırma bloku, hepsi o….

Benim fikrimce, alışveriş merkezi apayrı bir yönetim olmalı, burası ayrı bir yönetim olmalı.. Bizden toplanan paralar AVM kısmına harcanıyor. Aslında benimde alışveriş merkezinin olduğu yerde, dükkanım var. Benim buna destek vermem lazım ama, destek vermiyorum ben buna… Bazı arkadaşları alışveriş merkezinde dükkanı yok, o neden ödesin parayı boşu boşuna ki…

Son olarak benim önerilerim, yönetimin burası ile AVM’nin yönetimini birbirinden ayrıştırması gerekmektedir. Atölye blok’unun parasını alışveriş kısmına harcamasın…Mesela buradan toplayacağı parayla, 4-5 tane minibüs alarak, bedava servisler düzenleyebilir. Yenibosna’dan buraya, Bakıröy’den buraya, Zeytinburnu’ndan buraya, Havaalanı’ndan buraya… Bedavadan taşıması gerekiyor. Küçücük alışveriş merkezlerinde bu yapılıyor ama bu burada yapılmıyor. Marketlerin hepsi bu gün bedava servis yapıyor.